ALLT OM KRASCHEN
SOM STOPPADE
NYSTÅS BIBLIOTEK

Hårddisk tvingade Tele 2
lägga ut gammal backup.
Räkneverket backade 2 000 träffar.


(Partille den 30 november 1999):
 Därför kände du inte igen Nystås Bibliotek:
 Ett kraftavbrott hos vår Internetleverantör Tele 2 gjorde att en av företagets hårddiskservrar raderades.
 Dessvärre den server som våra sidor ligger på.

Problemen började enligt Tele 2 mitt i natten den 19 november. Klockan 02.00 strejkade plötsligt den så kallade home6.swipnet.se-servern, som är en av företagets servrar för kundernas personliga hemsidor.
 Ett brott i krafttillförseln orsakade att hela hårddisken raderades med allt sitt innehåll.
 Detta drabbade Nystås Bibliotek ovanligt hårt. Den cachade kopia som Tele 2 laddade upp istället visade sig vara ett halvår äldre än den som raderades samma natt.

Samtidigt backades vårt räkneverk med uppemot 2 000 träffar, som givetvis är omöjliga att få tillbaka. Därför har vi lagt till en liten markering om detta på förstasidan för att det ska gå att räkna ut det verkliga besökarantalet sedan premiären på Internet för snart två år sedan.

På grund av tidsbrist har vi inte haft möjlighet att återställa hemsidans utseende förrän nu. Vi beklagar givetvis den eventuella irritation detta kan ha orsakat våra läsare.
 På adressen www.tele2.se/tickets/tickets/t176.html kan du läsa mer om serverkraschen.

av michael nystås
Redaktör, Nystås Bibliotek


FOTNOT: Michael är född i Finspång 1971. Han är bosatt i Partille med fru, två döttrar och honkatten Zim. Han är bibliotekarie på Chalmers i Göteborg och tycker det var rätt att hänga ut nazisterna. På nattduksbordet just nu: "Jane Eyre", Joyce Carol Oates och en himla massa tidskrifter.


[ Hem ] | [ Innehåll ]